Információ

“Az örökimádás lehetősége ajándék Istentől az embernek.”
 
Isten az Oltáriszentségben való jelenléte által formálni akar minket. Az Örökimádás nagyon fontos, mert rendkívüli kegyelmi ajándékokat kínál a hívő ember számára. Megtapasztaljuk a csendben Isten jelenlétét, a békét, és a szeretetet, amely Létéből árad felénk.
 
A szervezők sok szeretettel várják azokat, akik jelentkeznének örökimádónak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a heti 168 órából 1 órát felajánl Istennek és ezt az időt az Úr Jézussal tölti a kápolnában. Az örökimádó így azt vállalja, hogy az általa választott napon és órában, egész évben minden héten ugyanabban az időpontban megjelenik az Oltáriszentség imádására.

Aki jelentkezik egy – akár több – órára adorálni, lehetőleg olyan időpontot válasszon, amikor heti rendszerességgel ráér. Pl.: minden héten péntek este 21.00. Nyilván bárkinek közbejöhet valami, ilyenkor először saját maga kell, hogy keressen helyettest. A helyettes lehet bárki! Nem kell, hogy római katolikus legyen, templomba járjon, a fontos, hogy az adoráló felelőssége, hogy az Oltáriszentség NE MARADJON ŐRIZETLENÜL. Ha nem talál helyettest, akkor az órakoordinátorának kell szólnia, ő gondoskodik beugróról.

GYAKORLATBAN:

Az adoráló a saját órájában megjelenik a kápolnában, ott lesz kihelyezve egy nagy füzet, amiben aláírásával igazolja, hogy megjelent.

A Szentségimádás CSENDES. Teljesen egyedül az Úrral valószínű csak éjszaka lehetünk ott (természetesen erre az időre is lehet jelentkezni), így tartsuk tiszteletben a másikat.

Sem hangos ének, rózsafüzér, egyéb ima nem megengedett.

Ezen tevékenységeket magunkban, csendesen végezzük.

Nincs kötelező folyamat. Lehet imádkozni, lelki olvasmányt vinni, Szentírást olvasni.
Saját gyertya, mécses használata NEM megengedett.

Az egy óra elteltével jön a következő ember, nyilván azt mindenki várja meg, hogy a váltás megérkezzen, és győződjünk meg róla, hogy ő az akit várunk. A kihelyezett füzetbe az érkezéskor írjuk be magunkat, így mindenkinek egyértelmű, ki az aki fix órára jött. Napközben többen betérnek a kápolnába, ezért így egyszerűbb az azonosítás.
 
KOORDINÁTOROK:
 
Négy napszak, éjszaka(0-6), délelőtt(6-12), délután(12-18) és este(18-24) szerint vagyunk beosztva. Jelentkezni bármelyik koordinátornál, szervezőnél, plébánián lehet. Aki konkrétan tudja, melyik órában érne rá, de nem tudja, kihez tartozik, akár itt, akár emailben jelezze, és természetesen megadjuk a telefonos elérhetőséget is. A kápolnában is lesz kirakva jelentkezési lap, ezen a felületen is lehet jelezni a szándékot. Közvetlenül a honlapunkon is jelentkezhet, érdeklődhet ide kattintva!

 

Reklámok